Telefoon, MP3 én personal trainer in één toestel

 

Adidas en Samsung geven met hun samenwerking antwoord op het succes van Nike+iPod en brengen de miCoach op de markt; een telefoon, MP3-speler en personal trainer verenigd in een toestel. Als USP hebben Adidas en Samsung een systeem bedacht dat meer doet dan het registreren van trainingsgegevens tijdens het hardlopen. miCoach is het eerste systeem dat de persoonlijke gegevens gebruikt en omzet in… een persoonlijk trainingsplan. 

 

…een persoonlijk trainingsplan. Een plan dat is gebaseerd op persoonlijk fitnessniveau en gericht op persoonlijke doelstellingen, van het lopen voor een marathon tot een paar pondjes kwijtraken. 

Het systeem bestaat uit vijf componenten: een mobiele telefoon, hartslagband, stappenteller, website en bijbehorende kledinglijn. De basis van het systeem vormt je hartslag. Je hartslag vertelt immers hoe fit je bent en dat kan van dag tot dag verschillen. Het systeem houdt daar rekening mee en reageert er zelfs op. 

Na aanschaf van miCoach kun je je registreren op de website. Daar kun je je persoonlijke gegevens en trainingswensen op modulebasis aangeven. Vervolgens kun je deze gegevens heel simpel op de telefoon laden en begeleidt het systeem je door een fittest, vergelijkbaar met die in een fitnesscentrum. 

Op basis van deze gegevens rolt er een persoonlijk trainingsschema uit de computer. Deze schema' zijn gemaakt door Athlete's Performance Institute, een gerenommeerde Amerikaanse organisatie. Vanaf dit moment is miCoach je trainingsmaatje die je tijdens je training precies vertelt wat je moet doen. Na iedere training kun je de verzamelde gegevens laden op je computer en zijn er uitgebreide analyses van je prestaties te zien.

Vanaf aankomende zomer is miCoach in Nederland verkrijgbaar. Tot die tijd, kijk op www.micoach.com 

Lees ook:Samsung registreert nieuwe fitnesstracker
Lees ook:Thuis crosstrainen wordt leuk!
Lees ook:Meridian stretching in Holland – deel 2
Lees ook:Beter trainen met muziek
Lees ook:Hoe gezond ben jij? Bekijk het aan de hand van je hart leeftijd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>