Elke week trainen met andere gewichten werkt het beste

Krachtsporters bouwen sneller kracht op als ze elke week trainen met een ander gewicht, zodat ze de ene week wat meer, en de andere week wat minder herhalingen kunnen maken. Dat melden bewegingswetenschappers van de University of Sao Paulo in de Journal of Strength and Conditioning Research. Het wekelijks veranderen van de rep range levert meer resultaat op dan telkens met eenzelfde aantal reps trainen. Het werkt ook beter dan het veranderen van het aantal reps volgens een vast schema.

Wat wel van belang is, vertelde de onderzoekers, dat bij elke set het maximale aantal reps eruit geperst moet worden. (meer info over het onderzoek op http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19528843)

Door: Guy van der Reijden

Lees ook:Optimale Krachttraining: de ene dag zwaar de andere licht
Lees ook:De 4 slechtste krachttraining tips ooit!
Lees ook:Gevarieerd trainen voor meer resultaat
Lees ook:Zo word je ijzersterk!
Lees ook:Doe de strakke kont workout

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Elke week trainen met andere gewichten werkt het beste

 1. Homefitness

  Afwisseling is altijd goed. Als je elke week hetzelfde traint wennen je spieren er al het ware aan. Goede blog trouwens. Alleen mag wel wat meer op gepost worden.

    /  
 2. Fitnessschema

  Door afwisseling prikkel je de spieren anders dat betekend dat je meer scheurtjes in je spierweefsel gaat maken. Door elke week andere oefeningen te doen en ander gewicht te kiezen, verras je de spier.

  Zo word de spier idd sterker.

    /  
 3. krachttraining

  Ik geloof toch echt dat het beter is om op te bouwen in plaats van iedere keer weer net iets anders te doen.. maargoed wie ben ik

    /  
 4. fitnessapparaat

  Afwisselen werkt prima, de spieren worden inderdaad veel meer geprikkeld dan wanneer er iedere keer hetzelfde wordt gedaan!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>