Dit is mijn circuittraining. Wat bevalt jou het beste? (1)

Zit hier toch enigszins met een schuldgevoel te tikken omdat ik niet heb hardgelopen, terwijl ik de avond ‘vrij’ had. Ernstig, ik weet het.. Maar nog altijd beter dan een alcohol-, drugs-, gok- of shopverslaving ;-)

Ik moet ook niet zo zeuren, heb de afgelopen twee dagen nog getraind. Beide workouts overigens met dank aan Rutger, je hebt al eerder over hem kunnen lezen. Ik heb gemerkt dat ik me het prettigst voel bij een circuittraining van een oefening of zeven, met weinig rust en een hoge hartslag.

Deze heb ik gisteren gedaan, vier rondjes. Met touwtje springen tussendoor – nou ja, voor zover m’n gesteldheid het nog toeliet ;-) :

  • Begonnen met borst; bankdrukken, waarbij ik de stang aan de bank vastbond met elastieken. Dit zodat de stang niet alleen moeilijker te tillen is, maar ook makkelijker naar beneden komt. Twaalf reps.
  • Rug: optrekken. Twaalf reps.
  • Borst: staand flyes met kabels. Twaalf reps.
  • Buik: dumbell (in mijn geval acht kilo) gepakt en op een matje gaan liggen. De arm met dumbell gestrekt gehouden en oprichten tot een zitpositie. Acht reps met dumbell per hand.
  • Borst, armen: dippen met een 25 kiloschijf in m’n schoot. Twaalf reps.
  • Rug: staand roeien met barbell. Twintig kilo, twaalf reps.
  • Buik: liggen op een bankje en m’n benen omhoog gooien, gevolgd door m’n heupen.

Graag hoor ik wat eventueel jullie ervaringen met dit circuit – of andere – zijn. Op- of aanmerkingen hoor ik bovendien graag; nogmaals, ik ben ook maar een liefhebber ;-)

Lees ook:Kerst is voorbij, hup de sportschool weer in!
Lees ook:Maak je borst maar nat: de vijf beste oefeningen voor je borst
Lees ook:Spierballenvertoon: de vijf beste bicepsoefeningen
Lees ook:Circuittraining: weinig rust en hoge hartslag
Lees ook:Dat wordt weer sit-ups doen; een sixpack is het aantrekkelijkst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>