Hoe combineer je fitness en familie?

James Grage van bodybuilding.com weet als geen ander hoe lastig het is om voldoende tijd door te brengen in de sportschool én ook nog eens genoeg tijd met je familie door te brengen. Toch heeft hij een aantal tips waardoor je dit goed met elkaar kunt combineren.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Verander je mindset
Als je blijft denken dat je familie last heeft van je fitnessschema, zul je merken dat dit uiteindelijk ook gebeurt. Je moet positief blijven en zoeken naar manieren waarop je genoeg tijd hebt om te fitnessen en genoeg tijd hebt om met je familie door te brengen. Bedenk daarbij ook dat je een gezonde levensstijl achterna jaagt wanneer je gaat sporten. Dit heeft ook zijn voordelen voor je familie. Zij krijgen hierdoor namelijk het goede voorbeeld, namelijk: een gezond leven is belangrijk. Daarnaast moet je je realiseren dat je leuke activiteiten kunt bedenken die zowel gezond zijn, als leuk zijn om met z’n allen te doen.

2. Kook samen
Eten is één van de belangrijkste dingen wanneer het aankomt op een gezonde levensstijl. Door met het hele gezin bezig te zijn met de maaltijd maak je je gezin niet alleen bewust van wat gezonde voeding is, maar je hebt ook nog eens een gezellige tijd met elkaar. Verdeel de taken tijdens het koken en zorg ervoor dat iedereen een eigen bijdrage levert aan het eindresultaat.

3. Ga samen sporten
Als je veel wilt sporten kun je er ook voor kiezen om je familie eens mee te nemen. Ga samen bijvoorbeeld een ronde hardlopen, zwemmen of een middagje voetballen in het bos. Laat je gezin zien wat een gezonde levensstijl is, zodat jullie hier samen van kunnen genieten.

Lees het volledige artikel van James Grage op bodybuilding.com voor meer tips.

Lees ook:5 goede redenen om de sportschool te skippen
Lees ook:Fitness, de juiste voeding en vitaminen
Lees ook:7 valkuilen die je dik maken
Lees ook:Afvallen in 7 dagen!
Lees ook:Beginnen met fitness? Dit is wat je moet doen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>