Sterkere botten dankzij krachttraining

Met krachttraining maak je je botten sterker; in zes maanden neemt je botdensiteit met maar liefst 13% toe! Voor vrouwen betekent dit aanzienlijk minder kans op osteoporose op latere leeftijd. De kans dat je met osteoporose te maken krijgt is een op de vier. Denk nu niet dat osteoporose een zorg voor later is. Botontkalking begint bij vrouwen namelijk al op jonge leeftijd. Ook verklein je met krachttraining kans op artritis en pijnlijke gewrichten.

Ben je gevoelig voor lage rugklachten en denk je dat je daarom juist je rug niet mag trainen? Mis! Door je rug te ontzien, worden je rugspieren alleen maar (nog) slapper en zul je juist meer last krijgen van lage rugklachten.  Een recente, 12-jaar durende Amerikaanse studie toonde aan dat je door krachttraining de kans op lage rugklachten met maar liefst 80% (!) verkleint. 

Lees ook:Minder kans op osteoporose en lage rugklachten
Lees ook:Verklein je kans op borstkanker
Lees ook:Kinderen rugpijn door gebrek aan beweging
Lees ook:Hoogopgeleiden leven langer
Lees ook:Krachttraining in combinatie met cardio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>