Voor de vrouwen, dit is gezonde voeding tegen Cellulite

Bijna elke vrouw krijgt er vroeg of laat wel mee te maken: Cellulite, of zoals sommige zeggen, sinaasappelhuid. Doordat er vocht en giftige afvalstoffen zich ophopen in de huid ontstaat er cellulite. Om dit probleem doeltreffend te behandelen (en te voorkomen) is het dus van groot belang dat zowel vocht als afvalstoffen tijdig worden afgevoerd. Naast een gezond eetpatroon en een goede bloedsomloop is daar ook voldoende lichaamsbeweging voor nodig. Dit is de beste manier om af te komen van die putjes in de billen en benen, en dus geen huid crèmes die beweren cellulite te doen verdwijnen. Het welness magazine Healty heeft een selectie gemaakt van een aantal voedingsproducten, die goed helpen tegen cellulite:

Groene groentes:
Groene groentes zoals broccoli en spinazie zijn bijzonder vezelrijk en zorgen voor een goede afvoer van vocht en afvalstoffen.

Fruit:
Fruitsoorten zoals bananen en meloen zijn net zoals de groene groentes, ook bijzonder vezelrijk en zorgen dus ook voor de afvoer van vocht en giftige afvalstoffen.

Bosbessen en bosvruchten:
Stimuleren de bloedsomloop

Asperges:
Asperges hebben ontstekingsremmende eigenschappen en verminderen een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd. Daarnaast stimuleren ze ook de bloedcirculatie en zijn vocht afdrijvend.

Vis:
Vrijwel alle vissoorten zijn rijk aan omega-3 vetzuren en andere goede gezonde onverzadigde vetten. Daarom zorgt vis dan ook voor een gezonde stofwisseling.

Mager dierlijk vlees:
Kipfilet, kalkoen, rundvlees en rookvlees zorgen voor een gezonde spieropbouw.

Eieren:
Zijn rijk aan eiwitten en gezonde onverzadigde vetten.

Rode bieten:
Zijn rijk aan lycopeen, dat de bloedcirculatie stimuleert en extra vocht afdrijvend werkt. Rode bieten zijn ook een bron van kalium, vitamine E (essentieel voor een gezonde huid) en collageenversterkende vitamine A, dat onmisbaar is voor het verwijderen van giftige stoffen en het verlagen van het slechte LDL- cholesterol.

Water en Thee:
Drink dagelijks minimaal 3 liter water, dat bevordert de afvoer van vocht en afvalstoffen. Groene thee is net zoals water eveneens een vocht afdrijvende drank.

Complexe koolhydraten:
Volkoren brood en volkoren crackers, zilvervliesrijst, volkorenpasta en andere volkoren producten bezorgen de benodigde energie voor het goed laten afdrijven van vocht en afvalstoffen.

Voeding die de vorming van cellulite stimuleert, en dus beter van het menu geschrapt kan worden zijn:

- Augurken
- Alle gefrituurde producten
- Chips
- Kaas
- Vette worst (salami e.d.)
- Zout
- Suiker
- Kant-en-klare sauzen
- Kant-en-klare Dressings
- Alcohol
- Koffie

Lees ook:Wat droge lippen je vertellen
Lees ook:Mooiere huid door zweten
Lees ook:Het belang van Koolhydraten
Lees ook:Wat moet je eten voor, tijdens en na je workout
Lees ook:Eet groene tomaten voor een gespierder lichaam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>