Neem snelle koolhydraten na de training voor optimale spiergroei!

fitnessmodel voor blogWat de meeste krachtsporters wel weten is dat het belangrijk is om snel opneembare eiwitten te eten direct na je workout. De meeste fitness beoefenaars die als doel hebben om aan te komen in spiermassa, nemen dan ook vaak een whey eiwit shake na de training. Wat de meesten echter vergeten is dat snelle koolhydraten (suikers) minstens even belangrijk zijn om direct na de training in te nemen voor een optimaal spierherstel en maximale spiergroei.

Tijdens de workout.

Je spieren gebruiken tijdens de krachttraining enorm veel koolhydraten om alles te geven wat er van ze gevraagd wordt. Deze koolhydraten liggen opgeslagen in de spieren (glycogeen) en zijn de energiebron van je spieren. Omdat de spieren tijdens de training bijna de hele glycogeen voorraad verbruiken, schreeuwen de spieren na de training om snelle koolhydraten om de glycogeen voorraad direct weer bij te vullen. Dit moet wel zo snel mogelijk gebeuren. Daarom is het belangrijk om ten eerste snelle koolhydraten in te nemen, en ten tweede dit zo snel mogelijk na je workout te doen. Hoer eerder hoe beter.

Snelle koolhydraten.

De meest geschikte snelle koolhydraten voor een zo snel mogelijk herstel en een snellere spiergroei zitten in producten als:

- Dextrose
- Fruit (vooral een banaan)
- witte rijst
- witte pasta
- Snoep

Dat laatste staat inderdaad gek, snoep. Maar in snoep zit zo goed als geen vet terwijl er wel enorm veel suiker in zit, wat snoep een perfecte kandidaat maakt als product voor direct na de training. Na de training worden deze suikers direct getransporteerd naar de spieren waar ze direct worden opgeslagen als glycogeen. Het enige moment op de dag dat er snoep gegeten mag worden is dus direct na de training!

Eiwitten en snelle koolhydraten combineren.

De combinatie tussen whey eiwitten en snelle koolhydraten is dus het beste wat je kan nemen direct na de krachttraining voor een optimaal spierherstel en maximale spiergroei. Dit combineren kan je bijvoorbeeld doen door een schep pure dextrose door je whey-eiwitshake te mixen, of thuis een banaan, eiwitpoeder en water in de blender te mixen. Natuurlijk kan je ook los fruit of snoep naast je eiwitshake eten. Ook kan er gekozen worden voor een drank als magere chocolademelk. Klik hier om te kijken waarom chocolademelk misschien wel de beste post-workout herstel drank is.

Bereik sneller je doel.

Door snelle koolhydraten in te nemen, direct na je intensieve krachttraining en naast whey-eiwitten, zijn je spieren sneller klaar voor de volgende training. Dit betekend dat de spieren een kortere tijd nodig hebben om optimaal te herstellen. Hierdoor is er sprake van een snellere krachttoename en een snellere spiergroei. Als je je doel zo snel mogelijk wilt bereiken moet je snelle koolhydraten na je training dus vooral niet vergeten!

Lees ook:Wat moet je eten voor, tijdens en na je workout
Lees ook:Het belang van Koolhydraten
Lees ook:Chocolademelk is de beste post-workout hersteldrank
Lees ook:Carb Backloading: Tegelijkertijd vet verliezen én spiermassa opbouwen!
Lees ook:Koolhydraten: motor van je workout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>