Lees hier het nut en belang van variatie bij cardio training

Ik zie nog te veel mensen vast geroest op dezelfde toestellen. Maand in maand uit..niet vreemd dat het op een gegeven moment saai wordt en dat wordt de kans groot dat je afhaakt. Een ander belangrijk element is dat je lichaam zal wennen aan de beweging en inspanning waardoor je geen vooruitgang meer zult waarnemen. Ja  het menselijk lichaam werkt geniaal en dat kan wel eens je doelstelling(en) in de weg zitten. (SAID principle)

Mijn advies is dan ook varieer! Wil je 45 minuten aan cardio doen, verdeel die 45 minuten over verschillende cardiotoestellen en stel verschillende programma’s in. Stel een heuvelprogramma bij het ene in en bij het andere toestel een interval programma. Hiermee verras jij je lichaam en geef je het nieuwe prikkels waardoor het verbruik van energie extra wordt gestimuleerd. Dezelfde prikkel krijgt je geest ook daardoor zal cardio geen geestdodende activiteit worden. Op de meeste sportscholen is er een ruime keuze uit loopbanden, crosstrainers, roeiapparaten,steppers, waves etc. Maak daar gebruik van!

Succes

Lees ook:Krachttraining in combinatie met cardio
Lees ook:De uit-je-dip-tip: maak je spieren gek!
Lees ook:Beste manier om je energie een boost te geven
Lees ook:Carb Cycling: Minimale spierafbraak en maximale vetverbranding
Lees ook:Met deze nieuwe bankdruk bench zijn slechte spotters verleden tijd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>