Fitnessapparaten of losse gewichten

Ik ben een groot voorstander van trainen met losse gewichten. 

Met losse gewichten kun je namelijk een meer natuurlijke, pure beweging maken én een grotere bewegingsuitval. Machines gaan uit van de gemiddelde lichaamsbouw en dwingen je tot een beweging die niet perse bij jouw lichaamsbouw hoeft te passen

Trainen met losse gewichten is bovendien een grotere uitdaging voor je lichaam. Het vereist coördinatie en je belast meer spieren dan alleen de spieren waar een specifieke oefening voor bedoeld is. Vooral de stabiliserende spieren worden flink aan het werk gezet.

Trainen met losse gewichten maakt je meer lichaamsbewust en het creëert groter gevoel van op een natuurlijke manier bewegen. De voordelen van een goed gestabiliseerd lichaam, een groter lichaamsbewustwording en een natuurlijke manier van bewegen zijn direct voelbaar in je dagelijks leven. Een groot voordeel op trainen met machines.

 

Lees ook:7 voordelen van het trainen op eigen lichaamsgewicht
Lees ook:Verban Sit-ups en Crunches voorgoed uit je trainingsschema
Lees ook:4 loopband fouten die je waarschijnlijk maakt
Lees ook:Trainingsfouten Top 10
Lees ook:Blijf bewegen om calorieën te verbranden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>