Vet! Spieren zijn echt zwaarder dan vet!

Ik roep al jaren dat spieren zwaarder zijn dan vet. Voornamelijk als mensen opmerkten dat mijn lichaamsgewicht enigszins aan de forse kant was ten opzichte van mijn lengte. Vooruit, nu was ik toentertijd ook wel iets te zwaar.. Maar deze foto die ik aantrof op de Facebook-pagina van Training, Lifestyle en Voeding staaft op ondubbelzinnige wijze mijn uitlatingen.

Je mag ‘m op z’n minst confronterend noemen.. Wat duidelijk blijkt is dat, hoewel spier en vet hetzelfde wegen, het vet verreweg meer ruimte inneemt. Wanneer je gaat krachttrainen zal je percentage lichaamsvet afnemen maar neem je in spieromvang toe – wat dus de bijna paradoxale situatie oplevert dat de weegschaal aangeeft dat je zwaarder bent geworden, terwijl de spiegel duidelijk een slanker beeld toont.

Het idee van zwaarder worden schrikt – uiteraard – veel vrouwen af (af en toe zijn het net mensen ;-) ), waardoor ze een vies gezicht trekken bij het woord ‘krachttraining’.  Jammer. Zo groot als mannen zullen ze immers (gelukkig) nooit worden. En ik houd wel van een vrouw met mooie contouren :-)

Lees ook:Meer spieren = hogere vetverbranding
Lees ook:Berry De Mey ”The Reflexing Dutchman” online met www.berrydemey.com
Lees ook:Wie dik is leeft langer!
Lees ook:Vaderschap maakt volgens onderzoekers zwaarder
Lees ook:Vrouwen & Krachttraining: supercombi!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>