Begin je zaterdag met ochtendgymnastiek

Heb je ook wel eens dat je heel erg duf opstaat als je kunt uitslapen op zaterdagochtend? Je bent daardoor niet vooruit te branden, terwijl je nog zoveel moet doen! Begin je drukke zaterdag daarom met een kwartiertje ochtendgymnastiek. Ik geef je een paar suggesties hiervoor, zodat je lekker op gang komt op deze kille zaterdag in februari.

Bron: sxc.hu

1. Jumping Jacks / Push ups
Doe 10 jumping jacks gevolgd en druk daarna 10 keer op. Herhaal dit ongeveer 5 tot 10 keer, afhankelijk van je lichamelijke conditie. Je kunt het opdrukken ook vervangen door squats:  zak zonder je rug te krommen door je knieën en steek je armen vooruit. Ga dan weer rechtop staan en herhaal dit 10 keer.

2. Ga een kwartiertje fietsen of joggen
Aangezien de bedoeling is dat je wakker en fit wordt voor de dag, moet je het tempo wel wat opvoeren zodat je lekker buiten adem raakt. Als je daarna weer thuiskomt ben je helemaal klaar om de dag te beginnen! Als het regent kun je bijvoorbeeld gaan fietsen op een hometrainer.

3. Doe mee met een fitness video
Aangezien het niet erg lekker weer is om naar buiten te gaan voor je ochtendgymnastiek zijn er een aantal sportvervangers voor binnen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met Nederland in Beweging, Zumba, Insanity en andere workout video’s. Let er echter wel op dat je niet te intensief aan de slag gaat. Je wilt immers fit worden voor de dag die voor je ligt, je wilt je dag niet afgepeigerd beginnen!

Lees ook:Oefening van de dag: jumping jacks
Lees ook:Doe mee: de perfecte ochtend workout!
Lees ook:Afvallen tijdens het tv kijken
Lees ook:Blijf bewegen om calorieën te verbranden
Lees ook:Superhero Workout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>