Het betere voetenwerk

Al zo'n 5000 jaar gelden werd in China de basis gelegd voor voetreflexologie in de vorm van drukpunttherapie. Pas begin vorige eeuw gingen westerse artsen met deze kennis aan de slag en ontwikkelden daaruit de voetreflexologie zoals wij die nu kennen- de theorie dat ons hele lichaam terugt e vinden is in onze voeten, in de vorm van reflexzones. Iedere zone weerspiegelt een lichaamsdeel, orgaan, zenuw of klier. Door het masseren van de reflexzones wordt het lichaam gestimuleerd om te ontspannen en vervolgens het zelfgenezend vermogen te activeren en afvalstoffen af te voeren. Voor een uitgebreide behandeling van voetreflexologie kun je naar een specialist, maar je kunt ook proberen sommige klachten zelf op te lossen:

 

Hoofdpijn: masseren van de grote teen en de bovenkant van al je tenen kan verlichting brengen

Obstipatie: ben je door een lange reis en een jetlag helemaal van de leg, masseer dan het midden van de voet. Daarmee kan het darmgebied soepeler worden en heb je binnen enkele uren kans op succes.

Pijnlijke rug: de wreef van je voet is de reflex van de rug. Masseer je de wreef, dan masseer je ook de rug én je stimuleert de daar onderliggende organen en bloedsomloop. Afvalstoffen die mogelijk de klachten veroorzaken worden daardoor sneller afgevoerd. 

Lees ook:Acroyoga voor een gezonde levensstijl
Lees ook:Dun is uit, fit is in!
Lees ook:Voor de vrouwen, dit is gezonde voeding tegen Cellulite
Lees ook:De oorzaak van slapende voeten tijdens cardio
Lees ook:Missie sixpack (8): dedication to the max (Victoria’s Secret)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>