Last van haaruitval? Probeer yoga!

Veel mensen hebben last van haaruitval. Naast het eten van veel proteïnen werkt ook het krijgen van een olie massage hiertegen. Maar een makkelijker en goedkoper middel tegen haaruitval is het doen van yoga.

Haaruitval wordt veroorzaakt door een aantal factoren. Zo kan het beginnen van een crash dieet ervoor zorgen dat je haar ineens uitvalt. Ook als je te weinig ijzer in je bloed hebt of als je last hebt van erge hormoonschommelingen kan je haar uitvallen. Het is daarom zaak om je lichaam (met name je hoofd) te helpen met ontspannen, zodat je haar minder snel uit valt. De Times of India geeft verschillende yoga poses die je kunnen helpen met remmen van haaruitval. Dit zijn 2 van de poses:

1. Downward Dog
Deze pose voer je uit door op knieën te zitten op je yoga mat. Leg je handen plat op de grond naast je oren en houdt je tenen op de vloer. Daarna duw je je heupen naar boven, je voeten komen daarbij plat op de vloer te staan. Houd je rug recht en strek je benen, duw je stuitje zo ver mogelijk naar achter. Tijdens deze pose zie je eruit als een omgekeerde letter v. Let goed op je ademhaling tijdens deze oefening, het is de bedoeling dat je hier ontspannen van wordt. Kijk voor een voorbeeld van de downward dog het onderstaande filmpje.

2. Forward Bend
Tijdens deze pose begin je staand. Het is de bedoeling dat je je benen recht houdt en met je handen naar het plafond reikt terwijl je diep inademt. Tijdens het uitademen buig je naar beneden en raak je je tenen aan met je handen. Probeer deze pose aan te houden door met je handen je enkels vast te grijpen. Maar denk eraan! Houd je knieën recht en blijf goed doorademen.

Deze poses zijn bedoeld om de bloedcirculatie naar je hoofd te stimuleren. Hierdoor zal je haar minder snel uitvallen en je wordt er nog eens lekker ontspannen van ook.

Lees ook:De 4 grootste yoga fails
Lees ook:Acroyoga voor een gezonde levensstijl
Lees ook:Yoga met je hond
Lees ook:Welke Yoga poses helpen je met afvallen?
Lees ook:Is Thai Chi effectiever dan Yoga?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>