Hoe komt het dat ik veel sport, maar toch niet afval?

Ga je twee keer per week naar de sportschool, maar blijf je hetzelfde gewicht houden? Dan zou het best eens kunnen dat je in een fitnessvalkuil getrapt bent. In deze blogpost vertel ik hoe je hier weer uit kunt komen.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Op de website dokterdokter.nl worden de valkuilen van fitness uitgelegd. Dit zijn gewoontes die je opbouwt tijdens het fitnessen die ervoor zorgen dat je minder snel of helemaal niet afvalt. Maar wat zijn deze valkuilen? En wat kunnen we er aan doen om deze te vermijden?

1. Steeds dezelfde workout
Dokterdokter.nl legt uit waarom een vaste routine ervoor zorgt dat je niet afvalt. Je lichaam went namelijk aan de workout die je doet, waardoor het steeds minder moeite kost om deze oefening uit te voeren. Hierdoor verbrandt je minder calorieën en val je dus ook minder af. Om wel af te vallen is het noodzaak dat je veel afwisselt. Tussen apparaten, tussen intensiteit van de oefening en de duur van je oefening. Als je dit vaak genoeg afwisselt zul je blijven afvallen.

2. Afleiding
Veel mensen kijken televisie tijdens het uitvoeren van hun workouts. Dit zorgt er echter voor dat je niet helemaal geconcentreerd bent op je oefeningen. Bovendien ben je niet intensief genoeg bezig als het je lukt om televisie te kijken tijdens het sporten. Probeer daarom geen tv te kijken tijdens je workout, maar focus helemaal op de oefeningen. Als je het sporten te saai vindt en daarom televisie kijkt, kun je proberen om je oefeningen wat interessanter te maken door bijvoorbeeld een intervaltraining element aan je oefening toe te voegen.

3. Handgrepen vasthouden
Laat tijdens je workout de handgrepen van het apparaat los, bijvoorbeeld op de loopband of crosstrainer. Hierdoor train je namelijk je gehele lichaamsgewicht, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Dit zijn slechts 3 van de 5 valkuilen die beschreven worden door dokterdokter.nl. Wil je de overige valkuilen van het fitnessen ook weten? Lees dan het hele artikel hier.

Lees ook:Afvallen tijdens het tv kijken
Lees ook:Word sterk met de 500 Rep Workout
Lees ook:De perfecte beginners workout
Lees ook:Afvallen in 7 dagen!
Lees ook:Hoe krijg je een plattere buik?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>