Nieuw Waterdieet blijkt een succes bij het afvallen

water

Uit onderzoek van de universiteiten van Birmingham en Oxford is gebleken dat een speciaal waterdieet goed helpt bij het afvallen.

Het dieet is zwart op wit eigenlijk heel simpel: Er dient een halve liter water gedronken worden 30 minuten voor elke maaltijd. Het onderzoek werd gedaan met 84 volwassenen met overgewicht. Gemiddeld viel de groep die een halve liter water voor elke maaltijd dronk, 2,4 kilo af. Inderdaad, 2,4 kilo is misschien niet erg veel, maar als je het langer volhoud kan het zeker zorgen voor een succes bij het afvallen.

Vol gevoel

Water zorgt voor een vol gevoel, waardoor je uiteindelijk minder eet tijdens je maaltijd. Hierdoor komen er minder calorieën binnen en val je dus sneller af.

Energie-inhoud maag

Ook zorgt water ervoor dat de energie-inhoud van de maaginhoud afneemt. Hierdoor kan je gewoon minder voedsel opnemen in de maag, wat uiteindelijk ook leidt tot het verliezen van vet.

Tevens is deze manier van diëten een goede manier om aan het minimum hoeveelheid liter water per dag te komen. Als je voor alle 6 de maaltijden een halve liter water drinkt, kom je uiteindelijk uit op 3 liter water over een dag. 3 liter water per dag is zeker nodig om het lichaam snel en effectief vet te laten verbranden.

Het proberen waard?

Lees ook:Water drinken helpt met afvallen
Lees ook:Voedingsmiddelen waardoor je sneller vet verbrand
Lees ook:Sport/energiedrank of water tijdens fitness? Hier het definitieve antwoord.
Lees ook:11 Tips voor meer uithoudingsvermogen
Lees ook:15 tips om effectief en snel vet te verbranden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>