15 tips om effectief en snel vet te verbranden

afvallen tips

Om effectief en blijvend vet te kunnen verbranden, moet er naast goed sporten en het volgen van een efficiënt voedingsschema de gehele manier van leven veranderd worden. Bekijk hieronder 15 handige tips om van je lichaam een vet-verbrandingsmachine te maken.

1 Denk 24/7 aan je voedingsschema
Hoe meer je bezig bent met je voeding, hoe makkelijker alles op zijn plaats valt. Succesvolle vetverbranders zijn de hele dag alert als het om voeding gaat.

2 Eet voor brandstof, niet voor de smaak
Stop met het zorgen maken over hoe dingen smaken. Stomp het in je hoofd dat we alleen maar eten om in leven te blijven en om voldoende brandstof te hebben om alles te kunnen doen wat we in het dagelijks leven doen. Alles wat je in het lichaam stopt is cruciaal voor de manier hoe je eruit ziet, hoe je je voelt en hoe gezond het lichaam is. Het gaat niet om de smaak van iets. Als je niet gezond eet omdat gezond eten ‘niet lekker is’, zal je nooit je doel bereiken. Tevens kunnen gezonde producten ook lekker zijn en heerlijk worden klaargemaakt.

3 De spiegel is je beste vriend (of vijand, dat ligt eraan hoe je het bekijkt)
Stop met het concentreren op die weegschaal en die vetpercentage meters. Het kijken naar je gewicht is iets wat je niet moet doen omdat het gewicht van je lichaam van veel meer afhangt dan alleen van vet. Lees mijn blog over waarom kilo’s het minst belangrijk zijn bij het afvallen om hier meer over te weten. Het beste en meest betrouwbare om je vooruitgang bij te houden is om regelmatig in de spiegel te kijken, deze liegt namelijk nooit!

4 Eet veel groente en fruit
In groenten zitten enorm veel vitaminen en mineralen. Daarnaast zitten er nog eens erg weinig calorieën in en geven groentes je een verzadigd gevoel. Ook fruit is geweldig. Fruit zit wel vol met natuurlijke suikers, maar deze suiker worden veel minder snel geabsorbeerd in het systeem. Daarnaast zit fruit ook vol met vitaminen en mineralen. Tip: Ananas, Kiwi en Grapefruit zijn vet afbrekend.

5 Eet 6 tot 8 maaltijden per dag
Als je om de 2 uur iets eet, gaat je metabolisme omhoog omdat het lichaam telkens kleine beetjes eten te verwerken krijgt. De motor van het lichaam blijft dan als het ware stationair draaien en dit komt ten goede voor de stofwisseling. Een hoger metabolisme betekend automatisch een hogere vetverbranding. Tevens zorgen meerdere maaltijden per dag voor minder honger gevoel en zal je minder snel neigen naar slechte snacks.

6 Stop met Junkfood!
Junkfood zit bomvol nutteloze calorieën. Deze lege calorieën zitten hebben 0% waarde voor het lichaam en worden daarom direct opgeslagen als vet.

7 Eet vers voedsel
Alles wat gefabriceerd is, of is verwerkt in een laboratorium, is niet vers en dus ook minder gezond. Verse producten zijn niet verwerkt en daarom dus het gezondste voedsel. Vers voedsel is bijvoorbeeld te vinden op de markt.

8 In elke maaltijd moeten voldoende eiwitten zitten
Eiwitten moeten de hoofdrol hebben bij elke maaltijd. Dit omdat eiwitrijke producten meestal mager zijn van zichzelf. Kijk na de eiwitten pas naar de langzame koolhydraten en de onverzadigde vetten. Ook zorgen eiwitten ervoor dat de koolhydraten minder snel worden opgeslagen als vet.

9 Eet je niet vol, maar stop ook niet met eten als je nog veel trek hebt
Eet totdat je tevreden bent. Jezelf helemaal vol eten is een No Go, net zoals te vroeg stoppen met eten terwijl je eigenlijk nog trek hebt. Zoek naar de goede balans.

10 Eet s’avonds laat geen koolhydraten meer
Wanneer je s’avonds koolhydraten eet, worden deze niet efficiënt gebruikt door je lichaam. Dit komt omdat je in de avond meestal het minst actief bent, en je dus zeer weinig energie verbruikt. Alléén eiwitrijke snacks mogen s’avonds genuttigd worden.

11 Maak gebruik van gezonde tussendoortjes/snacks
Bij tip 5 staat dat er 6 tot 8 maaltijden genuttigd moeten worden. Het is natuurlijk onmogelijk om voor elke maaltijd is even goed te zitten en je tijd te nemen. Gebruik voor de tussendoortjes daarom gezonde snacks. Deze zijn makkelijk en snel in te nemen. Denk hierbij aan een portie noten, fruit, melk, proteïne reep enz.

12 WATER!!
Hoe meer water je drinkt, hoe beter je eruit zult zien. Meer water betekend een hoger metabolisme en een hogere vetverbranding. Daarnaast brengt water nog veel meer gezondheidsvoordelen met zich mee. Houd je aan een hoeveelheid van ongeveer 3 liter water per dag.

13 Maak gebruik van cheatmeals
Cheatmeals zijn er om je gezonde leefstijl en dieet langer vol te houden. Daarnaast geeft een cheatmeal op zijn tijd je vet verbrandingsproces een boost omdat het lichaam de vetten zo snel mogelijk uit het lichaam wilt gooien. bekijk mijn blog Alles over Cheatmeals om meer te weten te komen over deze lekkernijen en om te zien hoe vaak je een cheatmeal mag eten.

14 Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.
Mensen die hun ontbijt nooit overslaan zijn over het algemeen slanker dan mensen die dit wel doen. De koolhydraten die je tijdens het ontbijt inneemt worden tevens allemaal naar de spieren getransporteerd en worden dus niet opgeslagen als vet. Goede en krachtige ontbijtproducten zijn havermout, eieren, zuivel en fruit.

15 SLAAP
Slaap 8 uur per nacht. Het is enorm goed voor je gezondheid en je vetverbranding als je dit aantal uren realiseert. Onderschat nooit het belang van voldoende slaap. Lees mijn blog Het belang van voldoende slaap voor optimale spiergroei om de belangrijkste voordelen van voldoende slaap te ontdekken.

Lees ook:5 tips om spierafbraak tijdens het cutten te minimaliseren
Lees ook:Neem snelle koolhydraten na de training voor optimale spiergroei!
Lees ook:Wat moet je eten voor, tijdens en na je workout
Lees ook:Het belang van Koolhydraten
Lees ook:Waarom weinig slaap je dik maakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>