De meest voorkomende fouten tijdens het roeien

De roeimachine is misschien wel het meest veelzijdige fitnessapparaat. Het helpt je met het verbranden van calorieën, je verbrandt vet en bouwt veel spierkracht op. Maar tijdens het uitvoeren van de roeibewegingen kun je veel fouten maken. Daarom is het verstandig om te weten hoe je goed moet roeien. Kyle van rowingmachine.com legt in dit filmpje uit hoe je de perfecte roeibewegingen maakt.

Toch worden er nog een hoop fouten gemaakt tijdens het roeien, waarbij de roeier niet doorheeft dat hij het fout doet. Herken jij deze fouten?

1. Je roeit in de verkeerde volgorde
Vaak worden de armen en de rug al te snel ingezet. Zoals je in het filmpje kunt zien moeten je benen bijna gestrekt zijn voordat je je armen en rug gaat gebruiken. Probeer daarom te onthouden dat je eerst je benen gebruikt, daarna je rug en tot slot je armen.

2. Je beweegt alleen het zitvlak
Tijdens het roeien is het belangrijk dat de hendel altijd meebeweegt met het zitvlak. Vaak worden alleen de benen bewogen, waardoor het zitvlak naar achteren verplaatst zonder dat er verder iets mee beweegt. Hierdoor wordt je kracht niet goed verdeeld. Zorg ervoor dat je rug altijd recht blijft en dat je het handvat altijd meebeweegt met het zitvlak.

3. Je trekt teveel met je lichaam
Dit is een fout die kan leiden tot rugblessures. Je moet ervoor zorgen dat je bovenlichaam altijd op 90 graden is in verhouding met de vloer. Als je te ver terug leunt vangt je rug namelijk alle klappen op van je beweging waardoor je gevoelig bent voor blessures.

Lees ook:De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool
Lees ook:De meest gemaakte fouten tijdens biceps trainingen
Lees ook:4 loopband fouten die je waarschijnlijk maakt
Lees ook:7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (5,6&7)
Lees ook:Spinning nieuwe stijl!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>