Weten hoe fit je bent? Begin met zeiken

Weten hoe je er conditioneel of fysiek aan toe bent zonder er een zweetdruppel voor te hoeven laten? Begin met zeiken – letterlijk. Volgens een onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen levert urine die over een hele dag verzameld is belangrijke informatie over iemands conditie of leefstijl, en kan zelfs inzicht geven in iemands fitheid en sterftekans.

”Je kunt aan de urine zien of er iets moet veranderen aan een leefstijl en bovendien wát. Dat komt meestal neer op gezonder eten en meer bewegen”, aldus een onderzoeker. Maar je hoeft er geen loopband voor op. “Zie het als een soort Coopertest zonder hardlopen.”

Urine is het rioolwater van het lichaam. Alles wat je lijf op dat moment niet nodig heeft wordt via je plas verwijderd; zouten, water, en restanten van bijvoorbeeld medicijnen en/of drugs. De urine over een periode van 24 uur geeft daarmee een beeld van ons voedings- en leefpatroon – en wat daar mis mee is.

Dus, emmer pakken en opsparen maar. Mocht er echter een diagnose uitrollen waar je niet op zit te wachten dan kun je weliswaar pisnijdig worden, je kan ook ophouden met zeiken en er iets aan gaan doen ;-)

Lees ook:Sport/energiedrank of water tijdens fitness? Hier het definitieve antwoord.
Lees ook:4 voorwerpen die je nodig hebt als je buiten gaat sporten
Lees ook:Water drinken helpt met afvallen
Lees ook:Emotioneel Water
Lees ook:Zitten is het nieuwe roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>