Fitness apps worden steeds populairder

In het afgelopen jaar is het aantal fitness apps flink toegenomen. Flurry Analytics heeft een onderzoek gedaan naar het aantal apps op de markt.

ipad-and-iphone-1415738-m

Vanaf december 2013 is het aantal fitness apps met 62% gegroeid, terwijl de groei in alle sectoren maar 33% was. Flurry concludeert hieruit dat fitness apps steeds populairder worden. Ze geven hiervoor als verklaring dat de fitness apps een steeds betere kwaliteit hebben. Zo zijn ze steeds makkelijker te gebruiken en kunnen ze gekoppeld worden aan andere apps en social media.  Ook is het in de apps steeds vaker mogelijk om een competitie aan te gaan met anderen, waardoor het gebruik van de apps leuker wordt en mensen de app langer blijven gebruiken.

Flurry heeft daarnaast onderzocht welke doelgroepen gebruik maken van meer dan 6800 fitness apps. Hiervan is het meerendeel vrouw (62%) en de leeftijdscategorie 35-54 is het meest fanatiek met het gebruik van fitness apps.

Lees ook:4 tips om niet gek te worden van fitness posts op social media
Lees ook:4 digitale fitness trends in 2014
Lees ook:Facebookers bewegen minder?
Lees ook:Sportschool verbiedt selfies
Lees ook:Thuis crosstrainen wordt leuk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>