Waarom iedereen gebruik zou moeten maken van de TRX

TRX

Tegenwoordig heeft inmiddels iedereen die aan fitness doet ze wel eens zien hangen. De zwart met gele touwen. Het is niet voor niks dat bijna alle fitnesscentra wel minimaal 1 TRX in hun aanbod hebben. Dit trainingsattribuut heeft namelijk enorm veel voordelen.

Wat is een TRX Suspension Trainer?

Een Amerikaanse Neavy Seal heeft de TRX Suspension trainer ontworpen. Hij wilde als hij op lange training of op missie was nog steeds zijn hele lichaam kunnen trainen op een effectieve manier. Hieruit is de TRX ontstaan, een attribuut dat makkelijk overal mee naar toe genomen kan worden en vrijwel overal kan worden opgehangen. De TRX bestaat uit 2 touwen die in lengte verstelt kunnen worden. Hierdoor kan er op elke hoogte van het lichaam getraind worden. Aan beide uiteinden zitten er handvatten en lussen voor waar de voeten in geplaatst kunnen worden.

Waar is de TRX goed voor

De TRX ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De Suspension Trainer moet worden opgehangen aan een ankerpunt (Xmount/balk/deur/lantaarnpaal/boom, TRX frame) waarna je meteen kan beginnen met trainen. De TRX Suspension Trainer is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht om de oefeningen uit te voeren. Met letterlijk honderden verschillende oefeningen, variaties en combinaties, komt er geen einde aan de mogelijkheden waarop je de TRX kunt inzetten om te trainen en op die manier je doelen te bereiken.

Uniek

Het unieke aan de TRX is dat werkelijk iedereen er goed mee kan trainen. Van mijn oma tot aan de beste atleten, iedereen kan er een goede, efficiënte en effectieve workout uit halen. Dit komt omdat de zwaarte van de oefening door jezelf wordt bepaald door middel van simpelweg je lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voeg je meer or minder weerstand toe en heb je zelf de controle over hoe hoog je de lat legt met elke oefening. Er is dus geen excuus om de oefening niet af te maken. Als een oefening te zwaar wordt, pas je je lichaamspositie aan en kan je in 1 keer door met de oefening. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

Andere voordelen:

De TRX Suspension Trainer:

-Zorgt voor een snelle en effectieve full body workout
-Helpt een rock-solid core op te bouwen
-Verhoogd spieruithoudingsvermogen
-Is nuttig voor mensen van alle trainingsniveau‘s (van topsporters tot senioren)
-Kan overal gebruikt worden (op vakantie, sportschool, thuis, hotel of buiten)

Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de TRX Suspension Trainer een betere performance en functionaliteit dan grote trainingsmachines en stimuleert het de samenwerking van spieren in het hele lichaam.

Reden genoeg dus om op zijn tijd een TRX workout aan je trainingsschema toe te voegen!

Lees ook:Training aan banden
Lees ook:Word sterk met de 500 Rep Workout
Lees ook:7 voordelen van het trainen op eigen lichaamsgewicht
Lees ook:Plafond bereikt, wat nu?
Lees ook:5 Redenen en voordelen om te Squatten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>