Koffie tegen spierpijn

Bij een onderzoek van de University of Georgia, VS, kregen 9 vrouwen na een intensieve workout een cafeïnesupplement toegediend en het bleek dat ze veel minder last hadden van spierpijn dan normaal. De theorie hierachter luidt dat cafeïne de aanmaak blokkeert van adenosine, het stofje dat pijnreceptoren in lichaamscellen activeert.

Lees ook:Hoe verhelp je spierpijn?
Lees ook:Witte wijn net zo gezond als rode wijn
Lees ook:Koffie of Thee. Wat is gezonder?
Lees ook:Is spierpijn noodzakelijk voor optimale spiergroei?
Lees ook:Watermeloen voorkomt spierpijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>