Een nietsnut over het nieuwe fenomeen Virtufit

Ik kwam dit tegen;

Deze nietsnut sport (redelijk) fanatiek bij een sportschool. Even lekker afreageren, verstand op nul en gaan. Niet nadenken over werk of anders Nietnuttige informatie, gewoon lekker sporten. Verder houdt men zich op een sportschool meestal ook bezig met het opbouwen van sociale contacten, je moet toch rusten tussen de oefeningen en daarom maak ook ik altijd een praatje (natuurlijk het liefst met leuke meiden daar).

Wat ik zelf als een groot nadeel ervaar is dat “even naar de sportschool” zoveel tijd kost. Het is 15 minuten heen, 15 minuten terug en dan ook nog 1,5 uur sporten. Wil je het sporten consequent bijhouden dan kost me dit per week 6 uur. Best veel kostbare tijd alles bij elkaar. Om de reistijd weg te laten vallen kun je sinds kort lid worden van een virtuele sportschool, www.virtufit.nl

 Voordelen Virtuele sportschool 

Bij Virtufit kun je online je lessen volgen met een door jou uitgekozen instructrice (voor de dames een instructeur). Je kan het gewoon thuis voor je laptop doen, althans, zo wordt het getoond in de demo film. Het idee vind ik super, vooral in de gehaaste maatschappij van tegenwoordig. De site ziet er goed uit, de demo instructie video’s die ik gezien heb ook. De site heeft alles in zich om succesvol te worden. Voor een hoop mensen voegt de site namelijk echt iets toe. Wat betreft marketing en uitstraling is de website ook top.

Nadelen

Ik voorzie problemen met het feit dat je op een pc scherm niet veel ziet als je aan het trainen bent, het beeld is te klein namelijk. Ik kan eenvoudig mijn laptop of pc aansluiten op een Tv, maar niet iedereen kan dit.. Een ander probleem is dat je werkt met barbells (bankdruk stang) met zware gewichten eraan. Ook niet iets wat je zo in huis wilt gaan gebruiken, met de kans dat het op je tegelvloer valt. Het grootste nadeel van een virtuele sportschool vind ik toch wel dat het sociale en persoonlijke karakter wat een sportschool juist zo leuk maakt, wegvalt. 

Conclusie

Virtufit.nl is een mooie functionele website die op het juiste moment komt. Mensen krijgen het drukker, willen wel sporten, maar de tijd. In de praktijk denk ik niet dat je de instelling van mensen verandert door een dergelijke website en zal het erop neerkomen dat een hoop mensen de sportschool “sponsoren” (wel betalen maar niet naar de sportschool gaan). Voor mij persoonlijk is een virtuele sportschool niets, ik mis dan de contacten, heb ook geen ruimte voor al die zware gewichten en heb geen zin ze aan te schaffen.

Meer info: www.virtufit.nl en kijk ook eens op www.nietnuttig.nl

Lees ook:Virtufit iets voor jou in 2009?
Lees ook:5 manieren om 100 calorieën te verbranden binnen 20 minuten
Lees ook:Wat is een goede vervanging voor de sportschool?
Lees ook:Tabata workout: super intens
Lees ook:De meest gemaakte fouten tijdens biceps trainingen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een nietsnut over het nieuwe fenomeen Virtufit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>