´300´ Workout @ The Gym Basement: he-le-maal gesloopt

Vorige week schreef ik over het bezoek dat ik bracht aan The Gym Basement, de Spartaans aandoende no-nonsense sportschool van Hein Schneiders waar je eigen lichaamsgewicht fancy fitnessapparatuur overbodig maakt. Het was een verfrissend bezoekje, eens een gym te zien die niet dertien-in-een-dozijn is. Je zou bijna vergeten dat er daadwerkelijk ook nog getraind moest worden. Hein niet. En dat heb ik geweten.

Vooraf had ik gedacht dat ik misschien een rondje zou krijgen langs nieuwe oefeningen waar The Gym Basement bij uitstek geschikt voor is.. Of dat ik met Hein z’n eigen programma mee zou trainen. Maar nee, hij had iets speciaals voor mij in gedachten: een 300 Resistance Workout van BASH, afkorting voor Boundaries Are Shifting. Het was duidelijk: hier moesten grenzen worden verlegd.

Met ‘300’ wordt het aantal herhalingen bedoeld dat je uiteindelijk moet halen, met de volgende oefeningen:

  • Sledge 50x
  • Floor wipers 50x
  • Deadlift 50x
  • Pull ups 2×25
  • Pushups 50x
  • Tire flipping 50x

Wie de film ‘300’ gezien heeft, waarin Gerard Butler te pas en te onpas met z’n gebeeldhouwde sixpack het beeld vult, kan zich misschien een beeld vormen van het lijf dat je ervan zou kunnen krijgen. ‘Zou kunnen krijgen’ zeg ik er expres bij, want nu ben ik wel wat gewend, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in de verste verte nog geen Gerard Butler ben..

Na amper elf minuten was ik he-le-maal gesloopt, hing ik voorover  te steunen op de tractorband die ik als afsluiter de kelder door had mogen gooien, en hapte naar adem. Van de driehonderd herhalingen die ik uiteindelijk moet halen had ik er ‘slechts’ 110 volbracht. Prestatiedrang of niet, het kon me niets schelen. Ineens kon ik me heel goed voorstellen dat topsporters langs de randen van het veld of de baan staan te kotsen wanneer ze na een training het uiterste hebben gevergd van hun lichaam.

Een relaxte cooling down en het stretchen met Hein deed me weer wat bij m’n positieven komen. Zaterdag mag ik weer, grenzen verleggen. Niet vergeten m’n paspoort in m’n sporttas te stoppen.

Meer info over The Gym Basement? Mail naar [email protected] of kijk op www.facebook.com/TheGymBasement

Lees ook:’300′ Work-out (2): op naar de 200
Lees ook:The Gym Basement: grenzen verleggen onder straatniveau
Lees ook:Eerzucht en personal training: helemaal naar de kloten
Lees ook:De perfecte schouders workout
Lees ook:The Gym Basement opent de kelderdeuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>